Mierea de salcam este cunoscuta datorita proprietatiilor sale terapeutice, fiind un tonic general. Este aproape incolora, cu nuante de galben-pai spre galben deschis ,avand aroma florilor de salcam.
Cristalizarea mierii de salcam are lor intr-un timp indelungat, realizandu-se si in doi ani de zile, in functie de temperatura la care este tinuta. Mierea de salcam are cel mai ridicat continut de fructoza, comparativ cu alte tipuri de miere (41,7%), contine 10% zaharoza si maltoza, iar continutul de glucoza este de 34,7%, avand pH-ul 4.Mierea de salcam contine glucide, proteine, substante minerale (Ca, Cu, Fe, Mg, Mn, P, K, Si, Na, S), vitamine (B1, B2, B6), acid folic, enzime, flavoane, flavonoide, compusi aromatici, etc. Mierea de salcam este utilizata in tratarea ulcerului, insomniei, stresului, asteniei, nevrozie, tusei, datorita efectului antiseptic, stimularea poftei de mancare, imbunatatirea activitatii inimii si a bunei functionari a ficatului. Datorita urmelor scazute de polen in compozitia mierii, aceasta nu produce reactii alergice asemeni mierii poliflore. Mierea de salcam este prima miere care se introduce in alimentatia copiilor mici, deoarece are cel mai mic potential alergen. Totodata este recomandata celor care savureaza cafeaua cu miere, pentru ca nu schimba gustul cafelei
Acest site utilizează cookie-uri. Multe dintre ele sunt necesare pentru operarea site-ului web și a funcțiilor sale, altele sunt utilizate în scopuri statistice sau de marketing. Prin decizia "Accept doar cookie-urile esentiale" va vom respecta confidentialitatea si nu vom seta cookie-uri care nu sunt necesare pentru functionarea site-ului.
Essential
Statistics & Marketing
Acceptă toate
Acceptă doar cookie-urile esențiale
Setări privind confidențialitatea
save & close
Essential
Cookie-urile esențiale permit funcții de bază și sunt necesare pentru buna funcționare a site-ului web.
arată informații
Statistics & Marketing
Cookie-urile de marketing sunt utilizate de către terți sau editori pentru a afișa publicitate personalizată. Acestea fac acest lucru prin urmărirea vizitatorilor pe diferite site-uri web.