JackFruit este un fruct tropical a cărui pulpă se comportă la gătit ca și carnea, motiv pentru care este folosit în rețetele vegane și vegetariene ca înlocuitor al cărnii.Cutia conține bucăți de pulpă din fructe tinere de JackFruit.
Ingrediente: jackfruit*, apă, sare de mare, suc de lămâie*. *provin din agricultură ecologică.
Mod de utilizare: în Asia, din jackfruit se prepară chipsuri, suc, curry, înghețată sau se servește la grătar. Jackfruit-ul este o alternativă modernă la carne pentru toți cei care pun accentul pe un stil de viață sănătos. Vegetarienii caută să consume acest fruct plin de beneficii pentru sănătate pentru că este un substitut excelent pentru carne.
Beneficii:
- Consumul de jackfruit te ajută să ai o digestie sănătoasă. Acesta este cunoscut pentru proprietățile sale de vindecare a ulcerului și a dereglărilor digestive. De asemenea, conținutul mare de fibre din jackfruit previne constipația și ajută la sănătatea intestinelor.
- Jackfruit-ul întărește sistemul imunitar. Fiind o bună sursă de vitamina C, consumul acestui fruct ajută la lupta împotriva infecțiilor virale și bacteriene. O cană de jackfruit aduce o cantitate însemnata din acest puternic antioxidant.
- Consumul de jackfruit previne anemia. Datorită conținutului mare de fier, acest fruct ajută la prevenirea anemiei, dar și la o circulație sanguină corectă în corp.
- Acest fruct conține numeroase vitamine precum vitamina C, A, tiamină, niacină, riboflavină, calciu, potasiu, fier, zinc, sodiu și acid folic.
- în Jackfruit se găsesc minerale, fibre și proteine extrem de nutritive, dar în același timp nu conține grăsimi și colesterol nociv.
- Are un conținut scăzut de calorii.
Declarație nutrițională/100g:
Valori nutriționale
|
Per 100g |
Energie |
359kcal/86kJ |
Carbohidrați |
19.5g |
din care zaharuri |
0g |
Grăsimi |
0.2g |
din care săturate
|
0g |
Fibre |
6g |
Proteine |
1.5g |
Săruri |
2.1g |