Făina ecologică de nuca de cocos este produsă prin măcinarea pulpei de nuca de cocos.Se caracterizează printr-un miros distinct de cocos și un gust delicat, dulce.
Ingrediente: nucă de cocos 100%( *din agricultură ecologică). Alergeni: arahide și alte fructe cu coajă lemnoasă, susan, soia.
Mod de utilizare: Puteți s-o utilizați pentru coacere, deserturi, cocktailuri, musli, salate de fructe și iaurturi.
Beneficii:
- Nu conține gluten. Intoleranța la gluten este o afecțiune cu care multe persoane se confruntă; dacă te numeri printre acestea, făina de cocos este exact produsul de care ai nevoie deoarece nu conține gluten.
- Susține sănătatea colonului și ajută împotriva constipației datorită conținutului ridicat de fibre alimentare din compoziție (o singură linguriță reprezintă echivalentul a 5 gr de fibre).
- Este o sursă importantă de proteine și grăsimi sănătoase necesare organismului uman pentru o funcționare optimă.
- Contribuie la scăderea nivelului de zahăr din sânge deoarece are un indice glicemic scăzut.
- Conține acid lauric, o grăsime saturată sănătoasă care întărește sistemul imunitar, scade nivelul colesterolului și contribuie la sănătatea, și implicit frumusețea pielii.
- Este săracă în carbohidrați.
- Asigură un aport de mangan, substanță ce contribuie la menținerea sănătății oaselor, a glandei tiroide, respectiv a sistemului nervos, favorizând totodată o mai bună asimilare a vitaminei C și altor nutrienți.
- Este aromată și are un gust ușor de nucă de cocos.
- Poate fi utilizată în prepararea unor deserturi dintre cele mai diverse: biscuiți, fursecuri, brioșe, clătite, torturi, negrese, alte prăjituri etc. De asemenea, se adaugă și în sosuri, băuturi de tip smoothie și aluatul de pâine, fiind folosită și ca agent de îngroșare în supe și alte rețete culinare.
Declarație nutrițională/100g:
Valoare energetică: |
1772 kJ/422 kcal |
Grăsimi: |
12 g |
din care acizi grași saturați: |
11,5 g |
Carbohidrați: |
54 g |
din care zaharuri: |
23,3 g |
Proteine: |
18 g |
Sare: |
0,15 g |