Cuișoarele sunt originare din insulele Moluce, din Indonezia, așa numitele "insule ale condimentelor". Cuișoarele au fost folosite ca medicament în China, încă din anul 3 i.Hr. datorită multiplelor proprietăți. Acestea sunt bogate în acizi grași, Omega 3, vitamina C, ulei volatil eugenol, minerale precum mangan, fier, calciu, magneziu.
Beneficii și proprietăți:
cuișoare, Solaris
au proprietăți antiseptice, carminative
au proprietăți antivirale și antimicrobiene
sunt un anestezic natural, au efect tonic cardiac
întăresc sistemul imunitar
îmbunătățesc circulația periferică
calmează durerile de dinți
stimulează digestia
combat infecțiile ORL
Mod de utilizare:
Se folosesc pentru condimentarea diferitelor dulciuri, în combinații cu cremă sau cereale, salate de crudități, produse de panificație și patiserie, compoturi, orez sau gris cu lapte.
Se mai pot consuma și sub formă de macerat: seara se adaugă 3-7 cuișoare măcinate într-o cană cu apă, se acoperă și se lasă până dimineața.
Cuișoarele mai pot fi folosite la prepararea dulciurilor și a vinului fiert.
Turta dulce a sărbătorilor de iarnă nu poate fi lipsită de gustul cuișoarelor.
Acest site utilizează cookie-uri. Multe dintre ele sunt necesare pentru operarea site-ului web și a funcțiilor sale, altele sunt utilizate în scopuri statistice sau de marketing. Prin decizia "Accept doar cookie-urile esentiale" va vom respecta confidentialitatea si nu vom seta cookie-uri care nu sunt necesare pentru functionarea site-ului.
Essential
Statistics & Marketing
Acceptă toate
Acceptă doar cookie-urile esențiale
Setări privind confidențialitatea
save & close
Essential
Cookie-urile esențiale permit funcții de bază și sunt necesare pentru buna funcționare a site-ului web.
arată informații
Statistics & Marketing
Cookie-urile de marketing sunt utilizate de către terți sau editori pentru a afișa publicitate personalizată. Acestea fac acest lucru prin urmărirea vizitatorilor pe diferite site-uri web.