Mandarinele și ghimbirul oferă ciocolatei negre un gust acrișor, ușor iute, rezultând într-un desert bio, potrivit și pentru vegani. Ciocolata neagră este cel mai recomandat și mai utilizat tip de ciocolată, mulțumită conținutului bogat de cacao și a gustului intens și aromat. Ciocolata neagră este bogată în substanțe nutritive care vă pot influența pozitiv sănătatea, astfel că, un consum echilibrat de ciocolată poate avea diverse beneficii pentru organism.
Ghimbirul este un ingredient apreciat în special în bucătăria orientală, având un gust ușor iute, iar principiile sale active îi conferă proprietăți benefice în diferite afecțiuni, precum indigestia, greața sau răceala. Ghimbirul se utilizează atât cu scop culinar, în bucătăria internațională, cât și în cure pentru menținerea sănătății.
Ingrediente: masă de cacao*, zahăr de trestie*, unt de cacao*, extract de vanilie*, ulei de mandarine*, ghimbir*. (*provin din agricultură ecologică).
Conținut minim de cacao 72%.
Cacaoa, zahărul și vanilia sunt comercializate în conformitate cu standardele de comerț echitabil, în total 99.9%.
Este un produs potrivit și pentru persoanele cu un regim Vegan.
Poate conține urme de nuci sau lapte.
Beneficii:
- Consumul de ciocolată ne face mai fericiți, sporind producția de serotonină și reducând stresul și nivelul cortizolului, având chiar și efect de sedativ natural, relaxându-ne.
- Cacaua și ciocolata neagră au o largă varietate de antioxidanți puternici, mult mai mulți decât conțin alte alimente, protejând organismul de acțiunea radicalilor liberi.
- Conținutul de zinc poate preveni și controla anemia.
- Stimulează circulația sanguină, prevenind apariția bolilor de inimă și dezvoltarea venelor varicoase.
- Ciocolata neagră oferă o senzație de sațietate, împiedicându-te să consumi un număr mai mare de calorii de care organismul nu are nevoie și ajută deci la scăderea în greutate.
- Conține grăsimi sănătoase care îmbunătățesc funcționarea sistemului nervos și previn creșterea nivelului de trigliceride.
- Poate susține și îmbunătăți efortul și performanțele fizice, sportul și mișcarea.
- Conținutul său de calciu este benefic pentru sănătatea unghiilor și a dinților și previne apariția diverselor probleme, cum ar fi osteoporoza.
- Poate îmbunătăți fluxul sanguin la nivelul pielii și ne poate proteja împotriva efectelor nocive ale soarelui.
Declarație nutrițională/100g:
Valoare energetică: |
2406kj/580kcal |
Grăsimi: |
44g |
din care acizi grași saturați: |
27g |
Glucide: |
32g |
din care zaharuri: |
28g |
Fibre: |
11g |
Proteine: |
9g |
Sare: |
0,1g |