Ceai Armurariu 150g RoTea

  • ProdusProdus care este prelucrat si ambalat in romania
Producator: RoTea
Greutate: 150g
CodProdus: 6422875001267

Disponibilitate: In stoc

6,20 RON

Descriere produs

Detalii

Armurariul face parte din familia Asteraceae, fiind o plantă care se foloseşte de peste 2000 de ani ca remediu pentru tratarea bolilor de ficat şi vezică biliară. În limbajul popular, armurariul este cunoscut drept ”ciulinul laptelui”, denumire care i-a fost acordată pentru că în momentul în care semințele sunt sparte, este practic eliberată o substanță lăptoasă. Pentru a beneficia în totalitate de efectele curative ale acestei plante, o poți consuma în mai multe feluri.
Semințele de armurariu sunt comestibile și se pot consuma ca atare fără nici un fel de probleme. Acestea au un gust dulceag și o textură uleioasă. Semințele de armurariu pot fi adăugate și în smoothie-uri sau în salate pentru un plus de sănătate. Ceaiul de armurariu este, fără îndoială, și el extrem de benefic pentru sănătatea noastră

Ingrediente: fructele plantei de armurariu.

Mod de administrare: Acest ceai este recomandat a fi folosit atât intern cât și extern. Pentru utilizarea internă se pregătește o infuzie-peste o linguriță de fructe proaspăt măcinate se toarnă 250 ml apă clocotită. Vasul se acoperă și se lasă în repaos 10-15 minute, după care se strecoară. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale. Se fac cure de 1-2 luni, sau conform recomandărilor medicului. Pentru utilizare externă: se pun cataplasme pe locul afectat. 

Principii active: Silimarina (este un amestec format din silibină, silidianină și silicristină), ulei gras, proteine, flavonoli (quercetol), aminoacizi, lipide, acid fumaric, tocoferol, steroli, sapanozide.

Beneficii:

Intern:

- Hepatoprotector și regenerant al celulelor hepatice (datorită silimarinei). Totuși, desi principala sa actiune asupra organismului este cea hepatoprotectoare, armurariul (Silybum marianum) asigura multe alte beneficii sanatatii, in special datorita silimarinei, un grup de antioxidanti puternici (silibina, silidianina, silicristina) regasit in semintele acestei plante.

- Se utilizează ca adjuvant în: hepatite acute și cronice, virale și metabolice, hepatită etanolică, ciroză hepatică, insuficiență hepatică, hipercolesterolemie, având rol de protecție a celulelor hepatice, intoxicații hepatice (alcool, noxe, ciuperci), dispepsie, tumori (hepatice, mamare, uterine, ovariene, ale prostatei, intestinale, pulmonare, ale vezicii urinare, ale pielii). Se asociază preventiv cu medicamente potențial hepatotoxice. 

Mai puțîn cunoscut, dar la fel de important este și efectul cardioprotector al armurariului. Mai precis, administrarea sa determină creșterea nivelului de HDL-colesterol (colesterolul „bun”), reducând riscul de ateroscleroză. Silimarina din compoziție ar favorizatotodatăscăderea tensiunii arteriale, alt factor de risc important in declanșarea afecțiunilor cardiovasculare.

Armurariul are proprietăți antioxidante ceea ce înseamnă că are un efect extrem de puternic în lupta cu stresul oxidativ. Drept urmare, efectele nedorite ale îmbătrânirii sunt prevenite la un nivel destul de mare.

Pacienții diagnosticați cu diabet pot urma cu încredere tratamentul cu armurariu pentru că această plantă conține silimarină care echilibrează foarte bine și rapid nivelul de zahăr din sânge, și elimină problemele rezistenței la insulină. Prin urmare, consumul de armurariu are doar efecte benefice asupra celor care se confruntă cu diabet.

Extern: 

- Se utilizează ca adjuvant în tumori de piele. 

Armurariul este folosit și ca adjuvant în cancerul de piele. Se folosesc cataplasme cu pulbere o dată la două zile, pe zona afectată. În același timp este nevoie și de un tratament intern pentru a obține cele mai bune rezultate.

Cei care suferă de psoriazis pot folosi cu încredere o cataplasmă cu pulbere de armurariu pe zonele afectate. Această cataplasmă se aplică o dată pe zi, iar pentru un rezultat și mai bun se poate face o cură internă cu semințe de armurariu sub formă de tinctura. Sunt recomandate 4 lingurițe pe zi, pentru detoxifierea organismului.

Contraindicații: Copii sub 3 ani, femei însărcinate (primul trimestru), precum și în caz de endometrită, chist ovarian, criză decompensată. 

Atenționări: A se administra cu prudență femeilor care alăpteză, precum și în caz de hipoglicemie/diabet. Poate interacționa cu medicamente antiinfecțioase (Metronidazol) sau contraceptive, la adminstrarea concomitentă. 

Mai multe informatii

Mai multe informatii

Etichete Produs Romanesc
Producator RoTea

Recenzii

Scrie propria ta recenzie

NULL

Faceti recenzie la: Ceai Armurariu 150g RoTea

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Rating

Get your voucher now.
5 euro gift for you!
Would you like to be one of the first to receive exclusive information about the latest collections, offers and events from this online shop? Then just subscribe to our free newsletter now and get a voucher to the value of 5 € for your next purchase in our Online-Shop.