ulei_esential_de_oregano

Ce ulei volatil are proprietăți antibiotice mai puternice decât cele a multor altor antibiotice cunoscute? Dar ce ulei volatil te poate scăpa de infecții și viroze și chiar de ciupercile supărătoare care ți-au transformat viața într-un cavar?

Dacă nu știți răspunsul întrebărilor de mai sus, este bine că ați ajuns aici, deoarece astăzi vă vom vorbi despre Uleiul Esențial de Oregano, un ulei „minune” care prezintă numeroase proprietăți terapeutice care să vă ajute în momentele de cumpănă. Uleiul esențial de Oregano este cunoscut și folosit de mii de ani, fiind nativ din regiunea mediteraneană. Se spune că grecii sunt primii care au descoperit beneficiile acestui ulei, aceștia folosindu-l ca antibacterian. În prezent, specialiștii recomandă să folosești uleiul de oregano și să îl incluzi în „arsenalul” tău de remedii naturiste cu puteri vindecătoare, pentru că are o paleta vastă de întrebuințări. Acțiunea antiseptică, antibacteriană, antifungică și antivirală a uleiul esențial de oregano se datorează concentrației mari de carvacrol din compoziție.

Beneficiile uleiului esențial de Oregano

  • Uleiul esențial de Oregano tratează problemele respiratorii-Uleiul esențial de oregano acționează ca un expectorant, eliminând astfel mucusul îngroşat din tracturile respiratorii și sinusuri. De asemenea, pe lângă faptul că ajută la eliminerea mucusului, Uleiul de Oregano este un balsam liniștitor pentru plămâni și gâtul inflamat, prin urmare, previne și tratează simptomele afecțiunilor respiratorii. Pentru a beneficia de proprietățile uleiului, pune câteva picături de ulei de oregano într-o oală cu apă fierbinte (care clocotește), iar apoi inhalează aburii.
  • Uleiul esențial de Oregano previne infecțiile – datorită numeroaselor proprietăți antibacteriene și antifungice, uleiul esențial de oregano este un aliat de nădejde când vine vorba de tratarea infecțiilor. Astfel, fie că vorbim de infecții bacteriene, virale, fungice sau de natură parazitară, uleiul de oregano te poate ajuta în tratarea lor. Deci, dacă suferi de infecții urinare, micoze sau infecții cutanate, apelează cu încredere la uleiul volatil de oregano.
  • Te scapă de viroze – cei mai mulți dintre noi ne confruntăm cel puțin cu o viroză anual, acest lucru datorându-se de obicei contactului direct sau indirect cu o persoană care suferă de o astfel de viroză. Deci, dacă suferi în prezent o viroză respiratorie, uleiul de oregano poate fi și de această dată ajutorul tău. Anumite componente ale uleiului de oregano, mai exact carvacrolul, cymophenolul și tymolul sunt compuși din uleiul de oregano care au fost asociați cu proprietăți antivirale. Astfel, uleiul esenţial stimulează producţia şi funcţionarea celulelor albe din sânge, principala linie de apărare a organismului.
  • Te ajută să scapi de durerile menstruale – Uleiul de Oregano contribuie la relaxarea musculaturii din zona pelviana și ajută uterul să elimine sângele fără să se contracte la fel de tare. Drept urmare, crampele tale lunare vor deveni mai puțin dureroase. Se recomandă ca uleiul esențial să fie combinat cu câteva lingurițe de ulei de cocos, după care compoziția se masează ușor pe toată zona abdominală și lombară.

Cum folosim Uleiul Esențial de Oregano?

  • Inahalții cu Ulei de Oregano: Pentru a-ţi întări sistemul imunitar pune o picătură de ulei de oregano într-un bol cu apă fiartă. Pune-ţi un prosop deasupra capului şi inhalează aburul o dată pe zi. În curând vei putea beneficiile acestuia.
  • Aplică-l pe periuţa de dinţi: Uleiul de oregano conţine timol, un ingredient folosit în majoritatea pastelor de dinţi pentru a combate bacteriile, gingivita sau respiraţia neplăcută.
  • Aplică-l local: Creează-ți o compoziție pentru a-ți masa abdomenul și zona lombară și scapă de crampele menstruale. Nu ai nevoie decât de câteva ligurițe de ulei de cocos și o picătură de ulei esențial de Oregano.
  • Înclude-l în rutina de baie – la o cadă plină se pot pune 3-5 picături de ulei esențial de oregano, amestecate în prealabil cu o lingură de emulgator (lapte, miere).
  • Comprese locale – în 200 ml de apă rece/caldă adăugați 5 picături de ulei esențial și inmuiati un șervet din bumbac. Îl stoarceți și-l aplicați pe zona cu probleme, de exemplu în afecțiuni ale aparatului respirator, pentru calmarea durerilor musculare, articulare, reumatice – folosiți comprese calde. Pentru articulații sau tendoane inflamate (luxații, entorse) sunt utile compresele reci.
  • Aromaterapie – nu uita că poți adăuga oricând uleiul de oregano și în lampa de aromaterapie.

Sursă foto: Freepik.