Spirulina


Una din cele mai vechi forme de viaţă existente în lume sunt algele. Cyanobacteria, este alga naturală din care este extrasă şi spirulina.

Cunoscută în ultimii ani ca un superaliment, spirulina, deosebit de bogată în nutrienţi şi proteine, poate susţine doar împreună cu apa, buna funcţionare a organismului.

Numele spirulinei provine de la forma algăi (spiralată) din care este extrasă. Dacă în urmă cu câteva secole aceasta se găsea doar în lacurile cu apă dulce din America Centrală şi din Africa, în prezent există culturi protejate, în bazine cu apă necontaminată. Recoltată în mod corect din aceste bazine, este una dintre cele mai potente surse disponibile de nutrienţi.

Procesarea spirulinei până la forma în care o folosim astăzi, se rezumă la un proces simplu de uscare şi pisare a algăi, evitând astfel procesarea tehnologică adiacentă.

Spirulina este alcătuită în mare parte din proteine şi aminoacizi esenţiali şi este recomandată în mod special în dietele vegetariene sau vegane, datorită conţinutul său ridicat de fier.

Cu toate că gustul nu este unul pe placul tuturor, spirulina conţine 65% proteine şi un nivel de beta-caroten de 40 de ori mai mare decât spanacul.

Astfel concentraţia ridicată de proteine şi fier o recomandă cu caldură în perioada sarcinii, în urma unei intervenţii chirurgicale, în perioada de convalescenţă sau ori de câte ori avem nevoie de o imunizare a organismului.

Spirulina poate fi găsită în prezent în comerţ sub formă de capsule, tablete, sau pudră. Deşi tendinţa de a o considera un medicament este mare, nu trebuie să ne lăsm păcăliţi de modalitatea de prezentare. Spirulina este un aliment, 100% natural, ce trebuie folosit ca şi un supliment alimentar, conform indicaţiilor acesteia.

Pe lângă nenumăratele sale beneficii asupra sănătăţii organismului nostru precum efectul antiinflamator, aportul semnificativ de vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C, D, A, E), proteine, aminoacizi esenţiali ce reduc colesterol rău (LDL) din organism, spirulina are efecte spectaculoase şi la exterior.

Extrem de populară şi în industria cosmeticelor naturale, spirulina are o putere sporită de penetrare a pielii, cu efecte de regenerare, calmare şi împrospătare a tenului. Cremele  pe bază de spirulină sunt indicate atât în sezonul rece, pentru piele sensibilă la frig şi vânt cât şi la soarele puternic.

Spirulina aplicată pe piele, în combinaţie cu ulei de cocos organic, acţionează ca o cremă de protecţie solară, şi te protejează împotriva radiaţiilor ultraviolete.

 

Cosumată încă din perioada aztecilor, în urmă cu câteva mii de ani, spirulina, şi-a demonstrat de-a lungul timpului efectele bogate, dar totodată şi-a dezvoltat şi rezistenţa la medii extreme. Astfel, indiferent dacă o foloseşti la temperatura camerei, o procesezi, o ţii la frigider sau o îngheţi, aceasta nu îşi pierde din proprietăţi.

Testele au demonstrat că spirulina are un scor ORAC (Capacitate de absorbţie a Radicalilor de Oxigen) de peste 24000, ceea ce înseamna un nivel de 4 ori mai mare decât al afinelor. Adică fructele de pădure atât de cunoscute ca fiind alimentele indicate în toate tipurile de diete şi în majoritatea afecţiunilor au fost acum detronate de acest superaliment.

Este şi o sursă excelentă de potasiu, magneziu sau calciu, având de 26 de ori mai mult decât există în lapte.

Administrată cu jumătate de oră înainte de masă, reduce pofta de mâncare, având o contribuţie remarcabilă în procesul de scădere a greutăţii corporale şi sporeşte considerabil rata de ardere a grăsimilor în timpul activităţii fizice. De asemenea, prin aportul mare de fibre vegetale pe care îl conţine, stimulează activitatea întregului sistem digestiv, accelerând metabolismul lent, specific persoanelor cu problem de greutate.

Include acest superaliment în meniul tău zilnic atât ca supliment alimentar sau ca şi un shake, şi acoperă necesarul sistemului digestiv şi imunitar.

Îmbunătăţeşte-ţi sănătatea, curăţă-ţi corpul şi stimulează-i activitatea cu un singur produs atât de simplu!

Comentarii