Produsele naturiste

În ultimii ani, medicina naturistă, bazată pe tratamente din plante a câştigat şi câştigă în continuare tot mai mult teren. Conform unor studii realizate

În ultimii ani, medicina naturistă, bazată pe tratamente din plante a câştigat şi câştigă în continuare tot mai mult teren. Conform unor studii realizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii la începutul acestui deceniu, aproximativ 70% din populaţia la nivel global preferă tratamentele naturiste ca o primă alternativă în tratarea afecţiunilor uşoare.

Orientarea către un stil de viaţă sănătos, prin schimbare regimului alimentar, al nivelului de exerciţii fizice şi prin mai multă grijă la toate produsele folosite, îi determină pe oameni să apeleze şi la tratamente naturiste atunci când suferă de o afecţiune uşoară.

Totuşi, în cazul oricărei afecţiuni, înainte de a urma un tratament, indiferent dacă este el medicamentos sau naturist, noi vă recomandăm să urmaţi sfatul unui specialist, pentru a urma tratamentul corect, şi niciodata să nu vă trataţi “după ureche”.

Majoritatea persoanelor se lovesc de eticheta produselor ce le cumpără. Ingredientele trecute pe etichetă, par de cele mai multe ori texte scrise în altă limbă, necunoscută, dacă nu eşti un expert chimist.

E bine de ştiut că ingredientele produselor naturiste, trecute pe etichetă vor fi în majoritatea cazurilor trecute cu denumirea lor în latină, conform reglementărilor de la nivel mondial. Pe de altă parte, ingredientele chimice ale produselor sunt trecute în română, sau engleză. Astfel la prima vedere, poţi sesiza conţinutul de ingrediente naturale ale unui produs cosmetic sau alimentar.

Există o listă lungă de substanţe chimice prezente în produsele cosmetice care le folosim zi de zi, ce sunt extreme de nocive, unele dintre ele fiind interzise, dar despre acest subiect vom povesti mai pe larg într-un articol viitor.

Beneficiile produselor naturiste sunt nenumărate, insă probabil în topul acestora se află prevenirea îmbolnăvirilor, reglarea greutăţii corpului (indiferent că este vorba de slăbire, îngrăşare sau doar menţinere) şi calitatea superioară a gustului şi a nutrienţilor.

Studiile au demonstrat că produsele organice conţin cu până la 40% mai mulţi nutrienţi ce ajută celule sănătoase în lupta împotriva viruşilor. La fel, dacă se pune problema greutăţii, produsele naturale evită cu 100% substanţele chimice nocive, ajutând astfel la reglarea metabolismului şi la stabilizarea unui corp sănătos.

În aceeaşi măsură ca orice produs naturist, cosmeticele organice, devin încet dar sigur alegerea universal preferată a tot mai multor persoane, indiferent de vârstă. Cosmeticele naturiste sunt bazate pe uleiuri naturale esenţiale, şi nu vor conţine niciodata parfumuri artificiale, parabeni sau alte chimicale, ce au fost interzise de pe piaţă.

Acţiunea lor asupra pielii este mult mai blândă, mai hidratantă şi presupun un risc minim de alergii. De aceea, ele pot fi utilizate şi de bebeluşii cu piele fină şi sensibiliă, adolescenţi în perioada pubertăţii şi până la pielea îmbătrânită sau lipsită de hidratare.

Indiferent că este vorba de o afecţiune, sau un produs alimentar, sau cosmetic, produsele naturiste îşi demonstrează eficienţa de ani buni incoace, şi sunt accesibile atât ca şi preţ cât şi ca localizare.

Comentarii