Fitness

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej în care cu toții avem tendința să facem excese alimentare. Cum altfel ne-am putea abține de la sărmăluțe, fripturi, prăjituri sau cozonaci?

Totuși, excesele noastre alimentar reprezintă un șoc pentru organism. Tocmai de aceea este indicat ca după perioada sărbătorilor să încerci să îți „purifici” organismul și să elimini toate toxinele acumulate în corp în timpul sezonului festiv.

→ Ai grijă la ce mănânci!

După ce te-ai înfruptat cu toate bunătățile culinare preparate de mama, soția sau bunica, alege alimente slabe în grăsimi și bogate în fibre, vitamine și minerale. Acestea ajută organismul să elimine toxinele și mai mult decât atât sunt antioxidanți puternici care combat acțiunea radicalilor liberi. Câteva alimente bogate în fibre sunt: fulgii de ovăz (îi poți combina cu un iaurt slab sau chiar cu lapte vegetal și fructe), lintea, semințele de chia și avocado. Printre alimente bogate în vitamine și minerale sunt peștele, nucile, ciupercile, broccoliul, arahidele și varza. Încearcă diferite combinații cu aceste alimente și vei vedea că corpul tău va începe să se simtă din nou energizat. În plus, încearcă să consumi mai multe fructe și legume cât mai puțin procesate.

→ Încearcă să faci mai multă mișcare

Știm că iarna ne mișcăm mai puțin, totuși organismul nostru are nevoie de mișcare pentru a se menține sănătos. Este dovedit științific faptul că doar 20 de minute de mers pe jos în fiecare zi poate reduce riscul de boală de inimă cu 30%. De asemenea, mișcarea este recunoscută ca stimulent al imunității, ceea ce înseamnă că te ajută să ții departe gripa și răceala. Deși iarna este un anotimp mai capricios în ceea ce privește vremea, te poți bucura de anumite sporturi pe care le poți practica doar în această perioadă. Ce ai zice ca după ce te-ai înfruptat din minunata friptură a bunicii să dai o fuga la patinoar sau de ce nu, chiar pe pârtie?

→ Hidratare, hidratare, hidratare

Indiferent de anotimp, hidratarea este un aspect cheie pentru sănătatea organismului nostru. Mai mult decât atât, după mese copioase, este important să bem cât mai multă apă pentru a elimina și toxinele adunate în corp pe perioada sărbătorilor. Ține minte, apa plată este cea mai bună variantă când vine vorba de hidratare, dar o poți alterna și cu ceaiuri de plante sau fructe îndulcite cu puțină miere, sau chiar sucuri de fructe preparate în casă.

→ Suplimentele alimentare perfecte pentru detoxifiere

Dacă totuși încă te simți balonat, nu te poți abține din a mânca dulciuri sau ai senzația de oboseală continuă, poate ar fi bine să îți alegi un aliat care să te ajute să îți purifici organismul. Printre recomandările noastre se numără Spirulina care hrănește și fortifică organismul, Zeolitul care este un mineral care ajută până și la eliminarea metalelor grele din organism și care în plus nu are și efect laxativ și nu în ultimul rând, Chlorella, care ajută la detoxifierea celulară și menține colesterolul în limite normale.

Surse foto: Freepik.