Agar-agar, numit și agar sau geloză, este un produs organic cu putere de gelifiere foarte mare, extras dintr-o serie de alge marine roșii (agarofite) din familiile Gelidiaceae (Gelidium) și Gracillariaceae (Gracilaria). Acesta este un produs fără gust și fără miros.
Se dizolvă la cald (este insolubil în apă rece) în preparatele care conțin apă. Gelifierea are loc la temperaturi de 35-45°C la un pH optim de 5.4-5.7, dar procesul poate avea loc și la un pH de 3.5-10, în funcție de specia de alge din care este extras.
Gelurile obținute din agar sunt fragile și ușor opace. Lichefiază dacă sunt încălzite la temperaturi de peste 80°C, dar sunt termoreversibile, astfel încât putem gelifia și lichefia gelul în mod repetat, fără a-i reduce din calități. în funcție de cantitatea de agar folosită, se pot obține preparate cu texturi diferite, similare sucului concentrat, spumelor sau jeleurilor moi sau tari.
Poate fi folosit pentru a înlocui făina sau amidonul când vrei să obții supe creme sau sosuri mai groase pentru salate și fripturi.
Acest site utilizează cookie-uri. Multe dintre ele sunt necesare pentru operarea site-ului web și a funcțiilor sale, altele sunt utilizate în scopuri statistice sau de marketing. Prin decizia "Accept doar cookie-urile esentiale" va vom respecta confidentialitatea si nu vom seta cookie-uri care nu sunt necesare pentru functionarea site-ului.
Essential
Statistics & Marketing
Acceptă toate
Acceptă doar cookie-urile esențiale
Setări privind confidențialitatea
save & close
Essential
Cookie-urile esențiale permit funcții de bază și sunt necesare pentru buna funcționare a site-ului web.
arată informații
Statistics & Marketing
Cookie-urile de marketing sunt utilizate de către terți sau editori pentru a afișa publicitate personalizată. Acestea fac acest lucru prin urmărirea vizitatorilor pe diferite site-uri web.